Speed Financiar

Mai multe posibilități pentru tine

Amanari de plata

Societatea noastra isi propune sa ajute clientii care au probleme financiare in contextul pandemiei de COVID 19. In primul rand am micsorat substantial sumele lunare de plata si nu avem  penalizari pentru intarzieri. In plus, ca ultima optiune, oferim facilitatea de a amana datoriile lunare, in conditiile in care acestea vor fi recuperate ulterior.

Intru-cat Speed Transfer Financiar, ca institutie de plata, nu poate aplica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilitati pentru creditele acordate de institutii de credit si institutii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, am definit si aprobat o Norma de restructurare credite acordate pe card prin amanarea datoriei lunare, in baza Regulamentului BNR nr. 17/2012 privind unele condiţii de creditare.

  Cerere restructurare credit   Norma de restructurare credite

         

Restructurarea, inseamna amanarea ratelor scadente, urmand ca la reluarea platilor lunare, datoriile acumulate (dobanzi si comisioane) sa fie reesalonate in rate egale, pe o perioada de 12 luni, adaugandu-se la suma minima de plata lunara.

 

Conditii si modalitate de derulare:

Restructurarea se poate efectua numai la solicitarea clientului, in baza unei cereri care trebuie sa indeplineasca mai multe conditii:

 1. Sa contina cel putin:

                             - datele de identificare ale clientului

                             - numarul de luni cu care doreste sa se amane plata ratelor lunare. Acest numar nu trebuie sa fie mai mare de 9 si perioada de amanare nu poate depasi 31 decembrie 2020

 1. Sa faca solicitarea:

   - prin telefon, la numarul 031.640.10.46, apelabil de luni pana vineri, intre orele 09:00 – 18:00, caz in care se inregistreaza convorbirea sau

                              - prin e-mail la adresa: amanari@speedfinanciar.ro sau

                              - prin posta la adresa Bulevardul Lascar Catargiu, nr 4, Sector 1, Bucuresti.

 1. Dupa transmiterea solicitarii sau odata cu ea trebuie trimisa si dovada sau o expunere de motivatii cu scopul de a proba dificultatile la plata prezente si viitoare datorate pandemiei cu COVID-19 Exemplu de astfel de probe sunt:

    - adeverinta de trimitere in somaj/somaj tehnic a clientului sau a unui membru din familie cu care are gospodarie comuna (sot/sotie, fiu/fiica, frate/sora sau parinti)

    - dovada diminuarii veniturilor salariale sau de alta natura pentru client sau membru de familie

    - dovada internare ca urmare a imbolnavirii cu COVID 19 a clientului sau unui membru de familie

    - dovada intrarii in carantina sau izolare la domiciliu pentru client sau membru de familie

In cazul in care exista elemente care nu pot fi probate dar care sunt de natura sa argumenteze credibil dificultatile financiare conexe pandemiei cu COVID-19, se accepta si declaratie pe proprie raspundere semnata de solicitant in care sa fie explicate aceste elemente.

 1. Clientul nu este restantier la Data solicitarii
 2. Data solicitarii nu poate depasi 30 mai 2020

 

Solicitarea este preluata de Speed Transfer Financiar si este analizata din punct de vedere al conditiilor de mai sus si din punct de vedere al motivelor invocate: dificultati financiare (datorate diminuarii veniturilor si/sau cresterii cheltuielilor fortate), legatura cu contextul COVID19, raportul intre ratele lunare de plata si potentialul financiar al clientului, istoricul de plata.

In urma analizei efectuate clientul primeste un raspuns motivat: aprobat sau respins, in termen de maxim 15 zile de la Data solicitarii.

 

        O solicitare aprobata este pusa in aplicare astfel:

 1. Se amana datoria (suma minima de plata) curenta care include si restanta (in cazul in care a intrat in restanta dupa data solicitarii)
 2. In urmatorul numar de luni, indicat prin solicitare, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020, ratele (sumele minime de plata) sunt 0
 3. La finalul perioadei de amanare suma lunara minima de plata va fi calculata conform contractului (dobanda si comisioanele curente)
 4. Sumele minime de plata amanate, plus datoria curenta initiala sunt recuperate in 12 luni dupa amanare prin esalonarea lor in parti egale, fara a se percepe dobanda la acestea. Sumele de recuperat vor fi afisate distinct in extrasul de cont de plati lunar.

      

Clientul poate oricand opta pentru rambursarea partiala sau integrala a creditului fara niciun cost suplimentar, diminuand sau chiar anuland sumele lunare de plata amanate.

Functionarea cardului precum si utilizarea liniei de credit nu sunt afectate in perioada de amanare si se deruleaza conform prevederilor contractuale.

 

Pentru detalii puteti consulta Norma si un model de cerere:

  Cerere restructurare credit   Norma de restructurare credite

 

Speed Transfer Financiar recomanda tuturor clientilor sa nu apeleze la restructurarea ratelor decat in ultima instanta intru-cat, la reluarea platilor lunare, suma minima de plata va fi mai mare, ca urmare a adaugarii dobanzilor si comisioanelor neachitate pe perioada de suspendare a platilor.

 • Adresa: Bulevardul Lascar Catargiu, nr. 4, sector 1, Bucuresti, Romania
 • Telefon: +40 316 40 10 40
 • Mobil: +40 731 510 793
 • Mobil: +40 729 895 979
 • Fax: +40 31 228 15 12
 • Email: financiar@speedfinanciar.ro

Copyright © 2020 l speedfinanciar.ro. Toate drepturile rezervate.